Нови дати за предварителни изпити във формат ДЗИ в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2023 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови дати за предварителни изпити във формат ДЗИ в УНСС

/КРОСС/ Поради големия интерес УНСС организира нови дати за предварителни изпити във формат ДЗИ (държавен зрелостен изпит) на 17 и 25 юни. На тези изпити, освен да тестват знанията си, завършващите гимназисти ще имат шанса да бъдат приети в най-големия и авторитетен икономически университет у нас и в Югоизточна Европа.

Линк за записване: https://priem.unwe.bg/bg/pages/19073/документи-и-такси-за-кандидатстване-за-предварителните-изпити.html

От 2023-та година начините за прием в УНСС се увеличиха с още един – чрез предварителна матура по български език и литература. Резултатите от нея ще се зачитат за кандидатстване и прием в най-желаното икономическо висше училище. Досега бяха проведени пет предварителни матури три в София и два в градовете Гоце Делчев и Ямбол. На тях се явиха 800 средношколци.
Предварителният изпит, осигуряващ на кандидатите една допълнителна възможност да формират бал за прием в желаните от тях специалности в УНСС, се радва на много голям интерес от средношколците, поради това бяха определени две нови дати преди официалните държавни зрелостни изпити.

Някои от изпитите се организират съвместно с учебни центрове за подготовка на кандидат-студенти, с които УНСС подписа меморандуми. Тази нова форма на кандидат-студентски изпит в УНСС има за цел да подпомогне кариерното ориентиране на зрелостниците, като им даде възможност да проверят своите знания в реална конкурсна среда и после да кандидатстват с най-високия изкаран от тях резултат на изпитите.

 

„Целта на тази нова форма за прием е да насърчим младите хора, които искат да учат и са положили усилия, да бъдат приети и да продължат образованието си в УНСС“, уточнява ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. „Вашата добра подготовка е важна не само за вас, а и за перспективите на нашата страна. УНСС, като най-големия бизнес университет в България, обучава специалисти, които заемат високи позиции в бизнеса и управлението на страната. Нашият университет ще ви предостави много възможности и шанс за практика в големи национални и международни компании, банки и финансови институции. Важно е да имате мотивация да се развивате и образовате, а ние точно това търсим в нашите студенти - да намират пътя, да се стремят да постигнат по-високи резултати“.