Мария Габриел за преговорите с ПП: Инфарктни разговори, проявихме разум, а не емоция
Секция: Коментари
23 Май 2023 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мария Габриел за преговорите с ПП: Инфарктни разговори, проявихме разум, а не емоция

/КРОСС/ Ние бяхме групата, която с отговорност показа, че интересът на България е над всеки друг интерес. Това каза пред симпатизанти на ГЕРБ Мария Габриел, водещ преговорите на партията за сформиране на правителство и кандидат за министър-председател, предаде репортер на "Фокус".

"Тези преговори за мен поставиха основа за бъдещи разговори, извън задкулисни договорки за гласове, защото на всички ни е ясно, че на България е нужно стабилно и редовно правителство. Работата ни продължава още утре сутринта. Затова беше толкова важно да проведем толкова интензивни разговори с ПП. Повече от инфарктни преговори, от които за мен остава това, че лидерите проявихме разум, а не емоция и че показахме, че можем заедно да вървим напред и във основа на изясняване ясно на детайли и процедури и свързани с въпросите, които притесняват хората зад нас и зад тях.

Днес, ние с г-н Денков направихме историческо изявление съвместно. За мен е важно, че двете групи достигат до момент, до който има съгласие под един текст, в който ясно казваме, че вторият мандат ще бъде национален. Това преди 7 дни не беше възможно. Той ще служи за излъчване на стабилно правителство, около което да се формира конституционно мнозинство", посочи Мария Габриел.

Тя отново повтори какво е решението на двете групи за ротационни министър-председател и зам. министър - председател за период от 9 месеца.