Детски спортен празник “Здравото дете e активно и щастливо дете'' 2023г.
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Май 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Детски спортен празник “Здравото дете e активно и щастливо дете'' 2023г.

/КРОСС/ ЦСКА и Левски се прегърнаха! Когато става въпрос да върнем децата към спорта, големите имена Тити Папазов и Валентин Михов, от върли противникови отбори, вървят ръка за ръка!

За поредна година се проведе детски спортен празник "Здравото дете e активно и щастливо дете'', под мотото -,,Да върнем децата към спорта''. Основния стремеж на събитието беше да насърчи децата към системни спортни занимания и повишаване на спортната им култура. За целта бяха представени активности като гимнастика, спортни танци, народни танци, йога, спортни игри и турнир по футбол за деца от 3 до 12 годишна възраст. Състезателния хъс и демонстрацията на придобитите умения на децата беше наблюдаван от много гости, в това число и популярни спортни дейци, които подбудиха ентусиазма, както на родителите, така и на състезателите. Бившият президент на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига Валентин Михов, подкрепи децата, като изказа готовност да ги следва и мотивира във всяко едно тяхно спортно начинание, а най-успешният треньор по баскетбол у нас -Тити Папазов - вдъхнови родителите с думите, че дисциплината, която създават треньорите с децата е градивна не само във всеки един спорт, а и в къщи и училище. Певицата Мариета Петракиева пък приповдигна настроението на всички деца с изпълнение на живо!

Празникът се проведе в Национална Спортна Академия (НСА) на 14, 20 и 21 май. На първо място за 1 и 2 клас и за 3 и 4 клас станаха отборите по футбол на 98 НУ "СВ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ".

Тази година организирането на събитието се проведе със съдействието на: Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българска Федерация Спорт за Всички, Боровец - Ден и Нощ - Вафли и Бисквити, Карамелени и медени вафли ''Нелис'', Езиков център ''Бизи'', ХИТ Макс- Хипермаркет, Детски центрове Capella Play и Приключенски парк "КОКОЛАНДИЯ".