Каракачанов за червената боя на сградата на ЕК: Каквото повикало – такова се обадило, г-жи и г-да ултралиберали
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов за червената боя на сградата на ЕК: Каквото повикало – такова се обадило, г-жи и г-да ултралиберали

/КРОСС/ Каквото повикало - такова се обадило, г-жи и г-да ултралиберали! И да плачете сега трябва да сте наясно, че бумерангът винаги се връща!

Това казва в своя позиция във Фейсбук почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов по повод острите реакции от Европа, а и в България, след гражданския протест от 21 май, когато сградата на Европейската комисия в България беше замеряна с яйца и червена боя. Това се случва по време на публичното мероприятие „Поход за мира".

Само преди почти 3 г. подобни едни други протестиращи омаскариха не една или две сгради в София - Министерски съвет, Министерство на финансите, Министерство на отбраната и т.н. Тези действия бяха извършени от група граждани, подобна на тази от онзи ден, които и тогава отстояваха своите вярвания и принципи. Само че тогава не видях да има такава гневна реакция от страна нито на българските медии, нито от страна на европейските политици. Даже част от европейските посланици само преди 3 години определиха идентичните действията не като вандалска проява и гавра, а като „проява на гражданска позиция", припомня още Каракачанов.

Бившият силов вицепремиер обръща и внимание на двойните стандарти, които отдавна се налагат от Брюксел и от хората с ултралиберални виждания:

Ами затова Европа е на този хал. Двойните стандарти са отрова с бавно, но сигурно деструктивно действие. Когато Ви отърва замерянето с яйца и боя е лошо, но когато някои хора с подобни виждания на Вашите го правят - е добре и граждански правилно.

Почетният председател на ВМРО подчертава също така, че същите тези хора, които днес се възмущават от яйцата по сградата на ЕК в София, са същите тези, които стоят за гей парадите и цялата „неолиберална" доктрина, която открито руши християнските и семейни ценности, върху които някога е изградена силна и горда Европа.

Прилагаме и пълния текст на позицията на Красимир Каракачанов:

Интересни бяха реакциите на медиите, институциите и европейските представители, като Роберта Мецола, относно хвърлянето на яйца и боя по сградата на Европейската комисия в България.

На публично мероприятие - „Поход за мира", на 21 май сградата на ЕК беше обсипана с червена боя и яйца от граждани, участващи в шествието. Не подкрепям категорично това като начин за изразяване на мнение, окепазявайки сгради, но двойният стандарт на „европейските политици" е налице.

Само преди почти 3 г. подобни едни други протестиращи омаскариха не една или две сгради в София - Министерски съвет, Министерство на финансите, Министерство на отбраната и т.н. Тези действия бяха извършени от група граждани, подобна на тази от онзи ден, които и тогава отстояваха своите вярвания и принципи. Само че тогава не видях да има такава гневна реакция от страна нито на българските медии, нито от страна на европейските политици. Даже част от европейските посланици само преди 3 години определиха идентичните действията не като вандалска проява и гавра, а като „проява на гражданска позиция".

Ами затова Европа е на този хал. Двойните стандарти са отрова с бавно, но сигурно деструктивно действие. Когато Ви отърва замерянето с яйца и боя е лошо, но когато някои хора с подобни виждания на Вашите го правят - е добре и граждански правилно.

По принцип и онези от 20-та година имаха основание да протестират срещу корупцията и „дълбоката държава", както те формулираха тогава гражданските си акции. Така и тези от онзи ден обаче имат право да протестират срещу неадекватната политика на Европейския съюз относно войната в Украйна, ковид мерките, икономическата криза.

Докато евролибералите от Брюксел не спрат да подстрекават и шумно да подкрепят „граждански акции" като гей парадите, всякакви шумни хепънинги и проекти, които открито рушат християнските и семейни ценности, върху които някога беше изградена силната и горда Европа, нещата няма да се оправят.

Ако сте забравили, ще Ви припомня третия закон на Нютон - на всяко въздействие съответства равно по сила и противоположно по посока противодействие. И ще Ви припомня и две хубави български поговорки, които онагледяват картината от онзи ден - каквото повикало - такова се обадило. И - когато сееш ветрове - ще жънеш бури.

Поуката оставям на Вас, г-жи и г-да ултралиберали. И да плачете сега трябва да сте наясно, че бумерангът винаги се връща!