Донев: Дано хората на политическата въртележка имат стабилен вестибуларен апарат
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2023 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Донев: Дано хората на политическата въртележка имат стабилен вестибуларен апарат

/КРОСС/ Служебното правителство ще представи отчет за свършеното през последните 4 месеца. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

„Забавлението, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците в нея имат стабилен вестибуларен апарат", коментира министър-председателят.

„Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер, ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди нея. След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, предлагам следващата седмица служебният кабинет да одобри на свое извънредно заседание отчет за постигнатото през последните 4 месеца. Преди да е свършило времето ни, да представим пред хората какво свършихме. Последователни сме в прилагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното", заяви Донев. По думите му „не е страшно да се прави отчет и не изисква смелост".

„Най-големият ни успех трудно може да се отчете в протоколно решение. Управлявахме в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие. Това изглеждаше скучно на моменти", допълни премиерът.