„Бързи и яростни 10“ тръгна с 1 милиона лева в страната
Секция: Шоубизнес
23 Май 2023 19:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Бързи и яростни 10“ тръгна с 1 милиона лева в страната

/КРОСС/ Автомобилната вакханалия „Бързи и яростни 10" определено превиши скоростта в българския бокс-офис. Десетата част на поредицата, която не уважава гравитацията и законите на физиката, тръгна в салоните с чудовищните за България 1 118 189 лева и близо 80 хиляди продадени билета, съобщи "Труд бг".

Това е най-успешният старт за филм от поредицата „Бързи и яростни" у нас, както и най-големият дебют от началото на пандемията. С този резултат високооктановият екшън задминава дори „Аватар: Природата на водата" и заема второто място в класацията за най-касов уикенд на всички времена в България, изпреварен единствено от „Междузвездни войни: Силата се пробужда".

Според официалните описания на „сюжета" на зрелището, „в „Бързи и яростни 10„ героят на Вин Дизел Доминик Торето се изправя срещу най-страшния и безскрупулен противник до момента, който разделя семейството му и заплашва да унищожи всичко, което Дом обича. Краят наближава. Филмът е своеобразно завръщане към корените на поредицата и събира в едно всички теми и елементи, които феновете обичат в сагата - семейството, чувството за дълг, свободата, експлозивен екшън и бързите коли. Най-експлозивната, но и най-емоционална част от франчайза..."

Истината е, че става въпрос за много визуални ефекти, солиден маркетинг, сочни тела, и едни невъзможно бързи коли.