Нидал Алгафари: Борисов направи много компромиси и си изигра картите по перфектен начин
Секция: ПОЛИТИКА
24 Май 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нидал Алгафари: Борисов направи много компромиси и си изигра картите по перфектен начин

/КРОСС/ ПП и ГЕРБ се мразят, но те успяха да намерят сили да стабилизират икономиката и политическата система и да направят правителство, което да бъде контролирано от Народното събрание, тъй като досега се контролираше от един-единствен човек. Това коментира в ефира на Nova News политическият пиар експерт Нидал Алгафари.

Според него двете партии не са се намразили сега, а много преди това, но изрази увереност, че омразата постепенно ще изчезне и в крайна сметка ще намерят начин да работят заедно.

Бойко Борисов явно е чул какво искат тези 60%, които не гласуваха. Борисов си изигра картите по гениален начин. Защото сега някой друг ще трябва да вземе тежките решения в сферата на икономиката. Ако се наложи в даден момент да не се вдигат заплатите и пенсиите и да се вдигнат някои данъчни ставки, това ще бъде направено от някой друг, разясни Алгафари.

Той добави, че ПП и ГЕРБ ще понесат щети, ако "не направят нещо добро".

Може да се скарат по всяко време, това е най-лесното. По-трудното е да направиш така, че такива хора да не се карат. Видяхме колко компромиси направиха и от ПП, и от ГЕРБ, каза още пиар експертът.

Алгафари подчерта, че ако от ПП и ГЕРБ гледат в една посока, със сигурност ще успеят да преодолеят конфликтите помежду си.

По отношение на БСП и ИТН Алгафари допълни, че и двете партии са се "самоизключили" от политическия процес с отказа им да подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС.