Масов бой в парламента на Боливия
Секция: СВЯТ
24 Май 2023 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масов бой в парламента на Боливия

/КРОСС/ Съперничещи си боливийски депутати се сбиха в парламента, като по време на презентация на министър на левия президент Луис Арсе се стигна до разправия с ритници, удари и дърпане на коси, предава АФП.

Министърът на правителството Едуардо дел Кастийо беше извикан от парламента, за да представи доклад относно хвърлянето в затвора през декември на Луис Фернандо Камачо, консервативен губернатор на област Санта Крус и водещ опозиционер.

Докато защитаваше законността на ареста, Дел Кастийо разкритикува парламентаристите от партията на Камачо "Креемос", като ги нарече "радикални, крадливи и насилствени групи, дошли да крадат портфейлите на боливийския народ".

По време на изказването му група опозиционни депутати издигнаха плакати с послания, сред които "с политически затворници няма демокрация", и снимки на Дел Кастийо с надпис "министър на терора".

Когато шепа проправителствени депутати се опитаха да изтръгнат плакатите, между около 20 депутати избухна схватка, в която се разменяха удари в продължение на няколко минути, според снимки, излъчени в социалните мрежи.