Два акта за бащата, дал на 12-годишния си син да шофира по магистрала ''Тракия''
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2023 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два акта за бащата, дал на 12-годишния си син да шофира по магистрала ''Тракия''

/КРОСС/ Клип на баща, който държи сина си на волана да шофира автомобил, предизвика коментари и ответни реакции в мрежата. Случаят е от района на Карнобат, където още в началото на града бащата е бил спрян от полицията. Номерата на колата са свалени, съставени са и два акта, посочи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

"Детето е било в скута на своя 50-годишен родител. Той е дал обяснения в полицията в Карнобат, където е осъзнал допусната от него огромна грешка като родител, защото никак не е възпитателно по отношение на 12-годишния му син. Бащата обяснява, че малко преди разклонението на АМ "Тракия" към Карнобат, детето му се примолило да подържи малко волана и да го управлява, но той не е допуснал детето да е само и е имал контрол над автомобила", разказа Рандева.

Според свидетелски показания колата се е движила с около 120 км/час. Полицията е съставила два акта и е свалила регистрационните табели на колата,

"Актът на бащата е, че е предоставил управлението на неправоспособен водач, а този на детето е съставен дотолкова доколкото се касае за рисково шофиране от неправоспособен водач. Ще се състави и наказателно постановление на бащата. Той самият категорично е заявил цялата строгост на закона да се приложи спрямо него", допълни Рандева, според която случаят е прецедент.