БДЖ организира пътувания с парен локомотив по теснолинейката
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Май 2023 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ организира пътувания с парен локомотив по теснолинейката

/КРОСС/ Две пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ за любителите на теснолинейката в началото на юни. Първото пътуване ще бъде на 1 юни за Международния ден на детето, а вторият курс на атракционното влакче ще се осъществи в неделния ден на 4 юни.

Композицията с парния локомотив 609.76 ще се движи по маршрут Септември - Велинград - Септември, като ще потегли от гара Септември в 09:15 ч. и ще пристигне във Велинград в 12:00 ч. след две спирания на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. След малко повече от два часа време за разходки в курортния град, атракционният влак ще тръгне от гара Велинград в 14:15 ч. обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16:05 ч.

По време на пътуването за всички закупили билети за влака с парен локомотив ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември - Велинград - Септември е 68 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за тези влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Местата в теснолинейните вагони и количествата на билетите са ограничени.