Жители на Първенец готвят протест след поредната трагедия с моторист на пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2023 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жители на Първенец готвят протест след поредната трагедия с моторист на пътя

/КРОСС/ Жителите на пловдивското село Първенец се готвят за протест. Поводът е трагедията, която се разигра пред домовете им преди две вечери и завърши със смъртта на 22-годишен моторист. Катастрофата се оказа последната капка в чашата на търпението им. Те настояват за спешно обезопасяване на отсечката, която се превърнала буквално в състезателна писта за автомобили и мотори.

Загиналият е Йордан Лянин, който се ударил в кола. Младежът е бивш футболист в клуб „Брестовица". Фаталният сблъсък става на централна улица в селото пред очите на десетки свидетели.

„Причината за този сблъсък е отнемане на предимство и каране на висока скорост от страна на моториста", разказа в ефира на „Здравей, България" Мартин Крусев, който живее в близост до мястото на катастрофата. По думите му скоростта, която е вдигнал с мотора си загиналият, е поне 100-120 км/час.

Хората от селото са започнали подписка за поставянето на светофарна уредба, изкуствени неравности за ограничаване на скоростта и пешеходна пътека.