10 стоки за дома, които ще улеснят живота ви
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Май 2023 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 стоки за дома, които ще улеснят живота ви

/КРОСС/ Затрупани сме от вещи, но за жалост, повечето не ни влизат в употреба? За да имате под ръка предмети, които улесняват, а не затрудняват ежедневието ви, вижте предложенията. Ако разполагате с помещение, в което да поместите и подредите всички стоки, необходими за бита ви, то със сигурност ще се радвате на чист и спретнат дом.

В технологичното общество, от което сме част днес, имаме възможността да притежаваме уникални и практични джаджи в бита си, които ни влизат в употреба непрекъснато. С тяхното използване домакинската ни работа се превръща в удоволствие и дори приятно развлечение.

Кои са 10-те стоки, които правят живота ни по-лесен у дома?

Всички съвременни удобства ни помагат да се справяме по-добре с домакинските си задължения. Ето списък с 10 стоки, които са необходими за дома и се препоръчват от експертите от "Мързел":

1. Кухненски пособия - въпреки че нуждата от иновативни стоки, характерни за умен дом, се повишава, във всяка кухня със сигурност ще намерите и наследени прибори за хранене или сервиз, а защо не и някой старинен чайник. Всяка майка и баба старателно пази такива вещи и държи да остави нещо за поколенията. Няма как да пропуснем ножовете, тенджерите, тиганите и любимите чинии, без които не можем и които все по-често поръчваме онлайн. Инструменти и уреди, като кухненска ножица, пасатор или миксер, също са необходими за всяка домакиня и е хубаво да присъстват във всяка кухня.

2. Стоки за градинарството - всеки градинар, с малка или по-голяма градинка, се нуждае от инструменти. Те влизат в употреба в отглеждането на растения, в процеса на почистване и поливане. Да не забравяме за отдиха - малка пейка и столове ще създадат уют по време на почивката, след като дълго сте работили. За да опазите ръцете си от пръст и кал, е препоръчително да използвате ръкавици. Друг задължителен инструмент, необходим за ефективната работа на всеки градинар, е ножицата за подрязване и оформяне на растенията. За този тип дейности е хубаво да си набавите лопата, търмък, косачка и пръскачка за трева, които ще внесат допълнителна свежест и ще поддържат зеленината в дома ви.

3. Приспособления за банята - прекарваме достатъчно време в нея и затова е важно да ни е удобно в нея и да намираме всичко лесно - от необходимите ежедневни козметични продукти, като кърпички, сапуни, душ гелове и шампоани, до ароматизаторите, етажерките и декорацията. Ако си подсигурите и свещи, ще допълните релаксиращата обстановка в банята.

4. Работилница у дома - често гаражът се превръща в такова помещение. Ще забележите, че в почти всеки дом, особено в къщите, има стълба. С нея може да ремонтирате, да смените изгоряла крушка или да закачите картина. Без наличието на инструменти, като метър или лента за измерване, трудно ще измайсторите каквото и да било. Други полезни уреди са бормашината и ръчната количка за извозване на боклук или други непотребни неща.

5. Продукти за почистване - няма дом, който да не се нуждае от стоки, като препарати, гелове и прахове, които отстраняват петната и мръсотията и най-вече дезинфекцират. За чистенето на прозорците със сигурност използвате микрофибърни кърпи, за пода - прахосмукачка, а накрая - някакъв вид моп.

6. Завеси, пердета и щори - ако не сте фенове на завесите и ви се струват старомодни, то тогава има различни варианти за модерни щори. Дървената дограма ще пасне чудесно на класически завеси в красиви цветове и шарки, но ако държите на щорите, които са по-лесни за поддръжка, можете да изберете модели, които да пазят от силното слънце.

7. Вази за цветя - получавате у дома свежи цветя, но няма къде да ги сложите - трябва да помислите и за това. Има изключително стилни и съвременни вази, които ще ви впечатлят и ще красят ежедневно къщата ви.

8. Ръкавици за отстраняване на косми от домашни любимци - те са ефективен метод да се справите отлично с това неудобство у дома лесно и бързо, без да се чудите как да почиствате допълнително след тях.

9. Блутут колонка - с нея ще можете да слушате музика навсякъде в дома си, в която и да е стая, или да водите разговори свободно дори докато сте в банята и нямате възможност да говорите през телефона си.

10. Произведения на изкуството - те ще вдъхновяват както вас, така и посетителите ви. Картините или специалните сувенири ще напомнят за различни кътчета на света, откъдето са закупени или са ви били подарени. Често сувенирите намират и друго приложение - могат да бъдат чаши, пепелници или пък кутии за съхранение.

Пазарувайте стоки за дома онлайн

Онлайн търговията се разраства все повече през последните години и се превръща в удобство, от което потребителите няма да се откажат.

Хората искат да избират любимите си стоки онлайн, за да не губят време в посещение на физически магазини и редене на опашки, което заема голяма част от и без това забързаното ежедневие.

Безконтактните транзакции при онлайн пазаруването се превърнаха в тренд, особено след пандемията от Ковид-19, когато всичко стана по-безопасно и удобно.

Разнообразието от стоки онлайн приканва потребителите да се откажат от традиционните магазини, в които, често пъти отсъстват любимите им стоки. При виртуалното пазаруване всеки артикул, който търси клиентът, е наличен.

Онлайн има повече отстъпки и бонуси. Всеки бизнес иска да привлече по-голям трафик към сайта си, а това става възможно чрез примамливи оферти.

Друго предимство е, че може да се пазарува напълно дискретно. Никой не ви познава, няма да се сблъскате с нечие любопитство, за това какво сте си взели този път.

Предметите и стоките с различно предназначение правят живота ни по-лесен, гъвкав и пестят ценно време, енергия и пари. Дали е отварачка за консерви, или смартфон, съвременните технологии позволяват на учените и изобретателите постоянно да създават приспособления, които да улесняват ежедневието ни.