ДПС предлага свикване на Велико народно събрание
Секция: ПОЛИТИКА
26 Май 2023 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС предлага свикване на Велико народно събрание

/КРОСС/ От ДПС предлагат свикване на Велико народно събрание, заяви Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг в парламента.

"Свидетели сме на тотален разпад на държавността. Всичко, което се случва, е много жалко. Всичко се разпада. Не функционира нормално нито една власт по конституцията на Република България - нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната власт. Всеки записва всеки и разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме в очите на съюзниците ни от НАТО и ЕС. Заприличахме на анимационна държава", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той изтъкна, че в момента нарушителите на човешки права в страната се правят на моралисти и на морални съдници. А истински дълбоки реформи няма как да бъдат проведени без промени в Конституцията.

Лидерът на ДПС каза какъв е изходът от тази ситуация според партията. "Преди година и половина предложихме промени на Конституцията. Истински реформи без промени в законите няма как да станат. Затова сега в тази ситуация ние от ДПС предлагаме свикване на Велико народно събрание".