Пътник отвори вратата на самолет по време на полет
Секция: СВЯТ
26 Май 2023 13:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътник отвори вратата на самолет по време на полет

/КРОСС/ Пътник, който не е бил пиян, отворил по време на полет вратата на самолет на "Асиана еърлайнс"(Asiana Airlines), който по-късно се приземил благополучно на южнокорейско летище, съобщиха представители на авиокомпанията и правителството в Сеул, предаде Асошиейтед прес.

Пасажери се опитали да му попречат, но в крайна сметка нарушителят отворил вратата частично, съобщиха от министерството на транспорта. Това се случило, когато машината била на височина около 250 м. и правела подход за приземяване. Полицията съобщи, че задържаният 33-годишен мъж не е бил пиян по време на задържането, но какви са били мотивите за постъпката му остава неясно.

"Трудно е да се проведе нормален разговор с него", заяви служител. "Ще разследваме мотива за престъплението и ще го накажем". Полицията съобщи, че тнарушителят е пътувал сам.

Самолетът със 194 души на борда извършвал едночасов полет от южния остров Чеджу в Корейския проток към южнокорейския град Тегу. Не беше съобщено веднага колко време е била отворена вратата по време на полета.

Сред пътниците имало тийнейджъри спортисти, които пътували за участие в състезания по лека атлетика в Улсан.

Инцидентът ужасил някои пътници, но пострадали няма. 12 от паникьосалите се получили дихателни проблеми и били прегледани в болница след приземяването на самолета.