Opel обеща три световни премиери за IAA Mobility 2023
Секция: Автомобили
26 Май 2023 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Opel обеща три световни премиери за IAA Mobility 2023

/КРОСС/ Opel се превърна в една от първите автомобилни марки, които потвърдиха участието си в тазгодишното издание на технологичното изложение IAA Mobility в Мюнхен, което ще се проведе от 5 до 10 септември, и обяви, че по време на форума ще представи за първи път в света пред публика три свои автомобила.

Основен акцент в участието на Opel на IAA Mobility 2023 ще бъде електрификацията, като това ще бъде демонстрирано от двата премиерни серийни автомобила, а именно сериозно обновената Corsa, в това число и нейната изцяло електрическа версия, която ще се предлага в две мощностни и батерийни модификации, и също така 100 електрическата и първа по рода си за марката Astra Sports Tourer Electric.

"По-голямата част от нашите модели вече са електрифицирани", коментира Флориан Хютл, изпълнителен директор на Opel. "В същото време, с нашите plug-in хибридни модели от новата подмарка GSe, ние демонстрираме как изключително динамичното удоволствие от управлението може да се комбинира с отговорност. Всичко това е само началото на пътя ни да се превърнем в изцяло електрическа марка в Европа от 2028 година".

По отношение на третата си премиера, за момента от Opel не коментират каквито и да било подробности, като споделят само това, че "Opel ще направи вдъхновяващо, изразително изявление за бъдещето!".