Корнелия Нинова след изнесените записи от Радостин Василев: Абсолютен международен скандал
Секция: ПОЛИТИКА
26 Май 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова след изнесените записи от Радостин Василев: Абсолютен международен скандал

/КРОСС/ БСП напусна пленарната зала след изнесените записи от Радостин Василев. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви в декларация от името на група, че това е "абсолютен международен скандал".

"Едни групировки си мерите силите в момента. Нашата ПГ няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието. Днес напускаме залата", заяви Нинова.

"Предадохте промяната, енергията на площадите и надеждите на хиляди хора, днес от носители на тази промяна станахте пералня за Борисов. И миялна на мръсните ръце, които ще пипат конституцията", обърна се тя към ПП-ДБ.

Нинова отбеляза, че анонсираните записи се оказали не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на НС на ПП-ДБ. "Можете ли да продължите спокойно дебата сякаш нищо не се е случило? Същата ли е ситуацията както опреди половин час? Не, не е. От тези записи става дума за отказ от национален суверенитет. За кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите", заяви Нинова.

"Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата? Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеща коалиция на омерта, имунитетите и т.н.? Става дума за отказ от национален суверенитет - изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата", каза Нинова.

И обвини ПП-ДБ, че правят парламентарен преврат.

Нинова уточни, че БСП е поискала Гешев да си ходи много преди ПП да се появят. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото тя сега е да изперете Борисов. Според нея целта е да се смени "Гешев с Пешев", който да е удобен и да започнат по същия начин да се отнасят с други, които не са им удобни.