Татяна Буруджиева: Записът на Радостин Василев цели да уязви съставянето на правителство
Секция: ПОЛИТИКА
27 Май 2023 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Буруджиева: Записът на Радостин Василев цели да уязви съставянето на правителство

/КРОСС/ Според мен единствената логика да се бърза толкова много с механизма за главния прокурор е да се пристъпи към действие. Това коментира доц. Татяна Буруджиева в ефира на Nova News.

„Омръзна ни да слушаме за реформа, за главен прокурор. Мисля, че само господин Велчев нямаше публични показни действия. Голям проблем с бързането обаче е, че може да се окаже, че работата не е свършена. Най-вероятно ще иде в Конституционен съд", коментира тя.

Според нея скандалът е огромен и записът на Радостин Василев цели да уязви съставянето на правителство: „Според мен редовно правителство ще има, има нужда от бюджет."

„Сложно е да се направи този кабинет заради субектите, които ще го правят, и отношенията между тях. Крайно време е българските политици да мислят и да разсъждават, когато говорят. Думите в политиката означават много", подчерта тя.

„За тези 30 години голямото разбъркване у нас става с едно действие. Сега сме свидетели на целия букет от действия. Залогът е гигантски, най-голям е за българите, които вече много трудно се справят, когато държавата върви на самотек", каза още тя.

Тя коментира напускането на БСП от днешното заседание в НС: „Това не е първото напускане на БСП. Никога не съм си го обяснявала това. Ти напускаш залата не просто за гласуването, а и за дебата. Не разбирам какъв положителен ефект може да има от това. Да откажеш да защитиш хората - нищо не постигна БСП, даже облекчи задачата."

„Не можеш да бъдеш герой в черно. Имам съмнения какво точно ще постигне Радостин Василев с неговия политически проект", допълни още тя.