Облачно и дъждовно време днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно и дъждовно време днес

/КРОСС/ Сутринта на места в низините и котловините видимостта е бъде намалена от мъгла. През деня отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна ще има валежи, в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 21°.

Жълт код за валежи и гръмотевици е обявен за цялата страна днес.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 20° до 23°. Температурата на морската вода е от 16° до 18°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, но и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в много райони - временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.