Владимир Путин прогнозира добро бъдеще за руската икономика въпреки санкциите
Секция: Русия
27 Май 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин прогнозира добро бъдеще за руската икономика въпреки санкциите

/КРОСС/ Въпреки наложените от Запада санкции президентът на Русия Владимир Путин е изразил оптимизъм за икономическите перспективи пред страната на среща с представители на бизнеса, съобщи ДПА.

"Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще", каза Путин на среща с представители на бизнес асоциацията "Деловая Россия".

Путин отбеляза, че има някои икономически проблеми, които трябва да бъдат преодолени, но веригите за доставки постепенно се завръщат към нормалното си функциониране. 

"Това е удивително. Дори за мен", каза Путин.

Той заяви, че оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители.

Малко след началото на войната руското правителство създаде специална комисия, която да одобрява продажбата на собственост на чуждестранни инвеститори. Оттогава много западни компании са продали активите си в Русия на много по-ниска цена, отколкото е стойността им.

Путин заяви, че не иска компании, които са закрили производството си в Русия да бъдат "възнаградени с капитал" за напускането на руския пазар. 

Източник:БТА