Сойлу: Ще смятам за предатели всички, които провеждат проамериканска политика в Турция
Секция: СВЯТ
27 Май 2023 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сойлу: Ще смятам за предатели всички, които провеждат проамериканска политика в Турция

/КРОСС/ Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че ще смята за предатели всички, които провеждат политика в защита на американските интереси в Турция, предаде порталът Т-24.

Бих искал да подчертая, че оттук нататък всеки, който провежда политика, ориентирана към Америка, независимо дали става въпрос за партии или отделни лица, ще бъде обявен за предател на родината в тази страна. Очевидно е какво иска да направи Америка в Турция, каза Сойлу.

Преди това той неведнъж е обвинявал САЩ, че се намесват в турския изборен процес. В навечерието на първия тур на президентските избори министърът на вътрешните работи заяви, че плановете на САЩ за намеса в изборите се засилват, и обвини Вашингтон, че стои зад изфабрикувани видеозаписи, които са довели до оттеглянето на кандидата Мухарем Индже от президентската надпревара.

Утре в Турция ще се състои вторият тур на президентските избори. Оспорваната надпревара на втория тур ще бъде между сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган и кандидата на опозицията Кемал Кълъчдароглу. Според резултатите на повечето от последните проучвания на общественото мнение се очаква Ердоган да спечели. Опозицията твърди, че Кълъчдароглу ще спечели.

Източник:БТА