Утре - облачно, с валежи и гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2023 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре - облачно, с валежи и гръмотевици

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от България облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - временно интензивни, с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от север-североизток. 

Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 21°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд - предимно купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, предимно купесто-дъждовна. По високите части ще е мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°. 

В понеделник и вторник въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни, валежи с гръмотевични бури и градушки. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.