Българският спектакъл “На нея с обич! Емил Димитров“ с премиера в Дъблин
Секция: КУЛТУРА
27 Май 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българският спектакъл “На нея с обич! Емил Димитров“ с премиера в Дъблин

/КРОСС/ Спектакълът "На нея с обич! Емил Димитров" ще бъде представен премиерно в Дъблин днес. Представлението е посветено на певеца, изпял десетки шлагери и създал хитове, слушани и извън пределите на България. Събитието ще се състои на сцената на "Clasac Тheater" в ирландската столица от 21:00 часа местно време. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на българското училище "Азбука" в Дъблин.

На Нея с обич! Емил Димитров" е музикален спектакъл за артиста, за когото животът бе музика, сцената - дом, а голямата любов - пубРолята на Емил Димитров се изпълнява от актьора Даниел Цочев. В представлението участва и актрисата Мартина Апостолова.

Автор и продуцент е Нели Бенова, а режисьор Снежина Петрова. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова, видео дизайнът е на Владислав Илиев. Спектакълът ще бъде представен със субтитри на английски език, преводът е на Любов Костова. ликата. Той изпя 400 песни, създаде първите български хитове, даде на Европа десет хита. Продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на ХХ век. Наричаха го „новият Беко", „Синатра на Изтока", но той е Емил Димитров", пише за певеца във Фейсбук страницата на събитието.

Спектакълът представя на публиката последната мечта на Емил Димитров - да се срещне отново и за последен път със своята публика и да се сбогува с нея. По пътя към нея времето се връща назад и разказва историята на един живот, изпълнен с радости и болки, с възходи и падения, с изпитания и победи, със слава и самота.

"Шестнадесет незабравими песни на Емил Димитров ще звучат на живо, в изпълнение на актьора Даниел Цочев. Сред тях са: „Моя страна, моя България", „Ако си дал", „Писмо до мама", „Само тази нощ", „Джулия", „Арлекино", „Без грим", „Върни ми времето", „Нашият сигнал", „Вън вали". Това е животът на Артиста Емил Димитров, разказан с песните му", допълват организаторите.