Задържаха 8 души при спецакция в Пазарджишко
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2023 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 8 души при спецакция в Пазарджишко

/КРОСС/ Осем души са задържани за различни престъпления при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие в Пазарджишка област. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов, предаде БТА.

Той уточни, че акцията е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност. Проверени са 1210 човека, 924 моторни превозни средства, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, автоморги, сервизи, заложни къщи и търговски обекти. 

В хода на операцията са регистрирани 28 престъпления, образувани са 16 досъдебни производства и са съставени 29 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

В акцията са участвали служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, а също така четири екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, посочи още Мирослав Стоянов.