Даниел Митов след замразяването на преговорите с ПП-ДБ: Няма друго решение в случая
Секция: ПОЛИТИКА
28 Май 2023 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Даниел Митов след замразяването на преговорите с ПП-ДБ: Няма друго решение в случая

/КРОСС/ "Няма друго решение в случая. Не може да останат без последствия нещата, които чухме в записа. Единственото възможно решение в тази ситуация - преговорите ще бъдат замразени, докато не се предоговорят някои условия", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Той определи изтеклия запис като "циничен разговор по различни варианти за злоупотреба с власт".

"За да бъдат размразени преговорите трябва да се гарантира, че властта няма да бъде упражнявана така както си говориха тези момичета и момчета", допълни Даниел Митов.

Според него изреченото от Кирил Петков за назначаването на шефове на служби е невярно и измислено. Никога посолства не са се месили в тази работа, отбеляза Митов.

"По този начин се налива гориво в двигателя на "Възраждане". Когато Мария Габриел получи гаранции, че няма да има овладяване на службите и на МВР, тогава ще бъдат възобновени преговорите. Целият останал състав на правителството, освен Мария Габриел и Николай Денков, трябва да бъде съставен от експерти", коментира Даниел Митов.

Поясни, че ГЕРБ-СДС няма да се съгласуват с президента Румен Радев. Според Митов той прави това, което на на него му е изгодно.