Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите
Секция: ПОЛИТИКА
28 Май 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите

/КРОСС/ "Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите. Те самите казаха, че това е замразяване. Разчитаме, че разумът ще надделее, ще продължат разговорите и ще се стигне до реализация на втория мандат. Възприемам думите от записа, че трябва да се извърши реформа в държавната администрация. Може би изказът не беше най-подходящият. Не мисля, че на ниво ценности имаме особен проблем", заяви Никола Минчев от ПП-ДБ пред журналисти.

По думите от ПП-ДБ все още не са се събрали, за да обсъдят конкретни стъпки след обявеното вчера от ГЕРБ-СДС замразяване на преговорите.

"Не сме се събрали да обсъждаме конкретни стъпки. Мария Габриел да вземе втория мандат е доста тежко решение и трябва да мине през всички органи на партията, не е повдигнат все още този въпрос дали може да се направи такава ротация в ротацията. Това е доста сериозно решение, което трябва да се обмисли внимателно", допълни Никола Минчев и не даде яснота заедно или поотделно ще се явят ПП-ДБ на следващите избори, ако има такива.
"Последните избори, сравнено с тези през октомври, показват, че резултатът е по-нисък заедно с "Демократична България", отколкото поотделно. Това е тема за размисъл, но не значи, че ще се явим отделно ако изобщо има избори", заяви Минчев по отношение на изказване на Асен Василев на разпространените записи, в който коментира такава хипотеза.

Той не счита, че има отлив в редиците на "Продължаваме промяната" след разпространените записи.