Ректорът на УНСС: Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността си
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Май 2023 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ректорът на УНСС: Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността си

/КРОСС/ Около 98% от студентите на УНСС се реализират по специалността си. Нашите студенти започват с доста по-високи заплати. Това каза ректорът на УНСС Димитър Димитров в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Университетът скоро навърши 103 години.  

УНСС има около 18 000 студента, събрани в 11 корпуса на площ 40 дка. „Имаме около 40 бакалавърски специалности. Повечето университети, които се занимават с икономика и администрация, поддържат 5-15 максимум, но ние като мисия искаме да поддържаме всички възможни специалности, защото те са нужни на националното и световно пространство. Около 80 са магистърските програми, които са много специализирани. Някои от тях са във взаимодействие с големи бизнес организации и институции", обясни ректорът на университета.

УНСС има 10 програми изцяло на английски език. Има съвместни програми с Китай, с Косово, с Римския университет. Амбицията е УНСС да стане част от мрежата ENGAGE.EU, включваща седем университета. „Нашите студенти ще бъдат част от един огромен, 100-хиляден европейски университет", поясни Димитър Димитров.