Димитър Стоянов: Отливът в армията е голям
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2023 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Стоянов: Отливът в армията е голям

/КРОСС/ Отливът в армията е голям, трябва да се мисли и за стимули. Това каза днес пред журналисти на военния полигон "Ново село" министърът на отбраната Димитър Стоянов. По думите му те могат да дойдат само с нов бюджет, а в противен случай модернизационната система в армията ще стопира.

„Процедурата за придобиване на бронирани машини на пехотата върви с усилени темпове, очакваме обвързваща оферта и се надявам до края на годината да имаме договор. По този начин най-малкото, което ще се постигне, е допълнителен стимул и желание за служене в редовете на Сухопътни войски", посочи той.

Военният министър, заедно с президента Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, присъстваха на ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23".

"За пореден път доказахме, че нашите военнослужещи са способни, въпреки различието в техниката, да работят с нашите партньори. То постигна своите цели за сглобяване на един многофункционален батальон .Демонстрирахме го по най-добрия начин, въпреки че имаме една рота в състава на многофункционалата бойна група", коментира Стоянов учението.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта приноса на нашите военнослужещи и техните знания, желание за участие в тренировки и познаване на необходимите тактики и процедури.