Кузман Илиев: Радев обяви война на ПП
Секция: ПОЛИТИКА
30 Май 2023 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кузман Илиев: Радев обяви война на ПП

/КРОСС/ Вторият мандат не е изход от кризата. България е разделена, това се вижда и на улицата. Трябваше да се обособят онези, които бяха по-тихи и разчитаха да има сувернитет - вече са доста по-буйни. Това заяви Кузман Илиев в предаването "Денят на живо" по Нова нюз.

Според мен Радев говори на тях - към онези, които биха го подкрепили в една война, която започва. С това, което направи той обяви война на "Продължаваме промяната", каза още той. По думите му президентът Радев печели и ако ПП-ДБ направи правителство с ГЕРБ, и ако не направи.

„Ако те се съберат с ГЕРБ, това ще изглежда неморално. Ако не се съберат, той ще е победител с това, че е показал в тези язви”, каза Илиев.

Фигурата на президента има специфична мощ и това е неговата реч. С думите си прави политика. По този начин той мобилизира онези хора, които ще го подкрепят в голямата битка. Политиката е война с мирни средства. Ако се получи едно евратлантическо правителство с ГЕРБ, хората ще си кажат има само един център на власт и това е президентът. Според мен нарочно влиза толкова остро, за да им каже влизам в тази война и ще спечеля. Той играе много смел ход, отбеляза Кузман Илиев.

Голямата битка за Радев, според анализатора, ще е срещу тези, които сега ще се опитат да реализират мандата. „Те ще отговорят. И очевидно от записите те не му мислят доброто”, смята Илиев.

Според него спешно трябва да се приеме удължаване на бюджета. И изрази надежда в близките няколко месеца да се сформира редовен кабинет.