Кариерни борси по проект „Икономическото образование в България 2030“
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2023 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кариерни борси по проект „Икономическото образование в България 2030“

/КРОСС/ В периода 29-31 май 2023 г. в УНСС ще се проведат три кариерни борси. Събитията се организират в рамките на проект BG05M2OP001-2.016-0004-СО1 „Икономическото образование в България 2030“ и ще дадат възможност на студентите да се срещнат с водещи работодатели.

Кариерните борси са тематично обособени и фокусирани в различни области. На 29 май, младите хора ще могат да установят контакт и да обменят информация с работодатели предлагащи работа за икономисти в ИТ сектора, 30 май е посветен на работа за икономисти в икономиката и на 31 май ще бъдат представени възможности за работа за икономисти в неправителствения сектор.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който е и ръководител на проекта откри събитието: „Искам да приветствам представителите на бизнеса, които са сред нас и се радвам, че имаме възможност да дадем началото на поредица от кариерни борси. Ние насърчаваме тази политика, подобни събития са залегнали и в дейностите по проект „Икономическото образование в България 2030“. УНСС е сред първите университети, които организират и провеждат кариерни форуми изобщо. Правим това в името на нашите студенти, за да могат те реално да се срещнат с бизнеса, да се възползват от възможностите за стажове и споделяне на ценен опит, да подпомогнем тяхното професионално развитие. Обратната връзка със студентите ни показва, че те са доволни от тези инициативи“.