Слънчево, на места с валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2023 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево, на места с валежи

/КРОСС/ До полунощ в по-голямата част от страната явленията ще затихнат. В планините от Западна България валежите ще продължат, но до сутринта и там ще спрат. Облачността ще се разкъса и ще намалее, на места до предимно ясно. Ще бъде почти тихо. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност и главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Остават условията за градушки. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югоизток, в масивите от Източна България - от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд главно по южното крайбрежие ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Източник: НИМХ