Вучич: Сърбия ще работи за запазването на мира и стабилността
Секция: СВЯТ
30 Май 2023 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучич: Сърбия ще работи за запазването на мира и стабилността

/КРОСС/ Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви по време на среща с посланика на Русия Александър Боцан-Харченко, че въпреки "най-бруталното нарушаване на всички международни споразумения", Сърбия ще работи за запазването на мира и стабилността, настоявайки за спешно приемане и изпълнение на мерки, които биха гарантирали сигурността на сърбите в Косово, което е предварително условие за всеки бъдещ разговор с представители на "временните институции" в Прищина. Вучич написа в инстаграм, че е информирал Харченко за ескалацията на насилието и бруталната дискриминация на сърбите в Косово.

Вучич съобщи, че е отменил двудневната си визита в Братислава, за да бъде със своя народ, както и да обиколи частите на армията, които са разположени на най-важните места, съобщи сръбската телевизия РТС.

Той написа в инстаграм, че вчерашният ден е бил изключително тежък за целия сръбски народи и че е уверен, че "ще се преборим за свободата и оцеляването на нашия народ и сигурността на хората в Северно Косово", информира БТА.