Даниел Лорер за преговорите с ГЕРБ: Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още днес
Секция: ПОЛИТИКА
31 Май 2023 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Даниел Лорер за преговорите с ГЕРБ: Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още днес

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Даниел Лорер, каза че първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още днес. „Акад. Денков вече съобщи, че имат насрочена среща с госпожа Габриел и за мен това е символ на надеждата. Институционалността изглежда изправена пред много сериозни проблеми- от прокуратурата, до изявеното нежелание на президентството да върчи втория мандат, смятам че това са ясни изрази на факта, че двете най-големи политически сили трябва да намерят смелост и увереност, въпреки огромните резерви, да намерим мост и да съставим редовно управление за България“.

Доверието между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ тепърва ще се гради, заяви Лорер. „Започнахме с малки стъпки – законодателна и управленска програма и видяхте атаката, на която бяхме подложени. Искрено се надявам, че ще намерим път от утре да изградим липсващото доверие, защото то е важно за това накъде ще поведем България – напред към Европа или на изток към Русия“.

Акад. Денков има свободата да договори с Габриел работещият формат за България, политическият формат ще бъде изпълнен с експертни фигури, категоричен е Лорер. „Смятам, че двамата най-важни фактори са двамата номинирани за премиери. Целият състав на кабинета е по усмотрение на господин Денков и това какво може да работи за България по една схема на ротация“.

За моето собствено име, както и за останалите имена, няма червени линии да бъде там или да не бъде там, пълната свобода е в ръцете на акад. Денков, заяви Лорер.