Идеалната семейна ваканция през лятото е юни или септември, на къмпинг
Секция: Туризъм
31 Май 2023 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Идеалната семейна ваканция през лятото е юни или септември, на къмпинг

/КРОСС/ Юни и септември са месеците, които специалистите препоръчват като най-подходящи за лятна семейна ваканция, особено когато тя е и с малки деца. Причините за това са няколко и стъпват основно на условията, които предоставят началото и краят на всеки един туристически сезон – повече спокойствие и чистота, щадящо слънце и по-нисък риск от респираторни инфекции.

„През юни и септември слънцето не е толкова силно и можем по-безопасно да се насладим на почивката си. Тези месеци не се характеризират с екстремно високи температури и вероятността от топлинен удар е по-ниска, отколкото през юли и август. В началото и в края на летния сезон курортите не са пренаселени и вероятността да се разболеем от респираторни инфекции е по-малка“, сподели за Karavani.bg д-р Диана Ненчева-Миличевич, педиатър, УМБАЛ „Лозенец“, член на Българската педиатрична асоциация*.

Именно това са и тенденциите, които наблюдават в една от най-големите платформи за устойчив туризъм и резервиране на места за настаняване в къмпинги - Karavani.bg. Малко преди старта на активния сезон, платформата отчита близо 4 пъти по-голям интерес и брой резервации, спрямо същия период през 2022 г. Планирането на спокойна семейна почивка с децата, извън най-горещите летни дни, пък е сред основните причини за резервация на каравана, кемпер или бунгало през юни.

“Виждаме три основни групи почиващи, които предпочитат да си резервират ваканция на къмпинг с нас през юни - семейства с малки деца, които търсят спокойствието и по-подходящи условия в началото на сезона; двойки, които искат да избягат от града и да се насладят на морето; хора, които работят от разстояние, т.нар. “дигитални номади”, и се насочват към морето”, коментира основателят на
Karavani.bg Николай Неков.

За да отговори на нуждите и предпочитанията на своите потребители, платформата за отдаване под наем на каравани, кемпери, бунгала и палатки предлага широк избор за настаняване на къмпинги в страната. С близо 200 предложения онлайн търсещите пълноценна семейна почивка могат лесно и сигурно да намерят и да резервират своето лятно преживяване сред природата, което също носи своите позитиви. Оказва се, че детските специалисти също смятат ваканцията сред природата за предпочитана и добра опция за летуване за най-малките.

Почивката сред природата има множество положителни страни. Играта на открито подпомага нервно-психическото и физическото развитие на детето, а също и  сплотява семейството. Увеличеното количество движения и физическо натоварване предпазват децата от пандемията на 21 век – затлъстяването. Чистият въздух и дозираният престой на слънце имат имуностимулиращо действие“, добавя д-р Ненчева-Миличевич. 

Сред другите причини за избор на резервации в началото на сезона са още по-големият избор от места за настаняване и последните възможности за намаления преди влизането в активния летен период, които можете да видите на Karavаni.bg. В широката селекция на платформата влизат, освен стандартни каравани, и по-висок клас бунгала с гледка към морето, санитарен възел и климатик. Местата за настаняване предлагат уют, оборудване и удобства за една пълноценна ваканция.

Едновременно с това, условията при анулиране са фиксирани в полза на клиентите - всички резервации могат да бъдат отменени при пълно възстановяване на платената сума, ако е спазен срокът от поне 14 дни предизвестие, и на 50%, ако анулирането е между 14 и 7 дни преди резервираната дата. Предстои възможностите в тази посока да се увеличават. На дневен ред са и планове за резервиране на почивка на изплащане.

Karavani.bg посреща новия сезон и с множество подобрения. Миналата година компанията привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital, с което влезе сред значимите събития в IT сектора през 2022 година, според специализирания портал Dev.bg.

След това компанията привлече и над 120 000 лв. в нов рунд на финансиране, насочен изцяло към микроинвеститори, които имат сходни интереси и ценности. Средствата се инвестират в разширяване на технологичния екип, в задържане и повишаване на високото ниво на клиентско обслужване, както и в развитие на пазарите в Гърция и Румъния.