Утре ще бъде предимно слънчево
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2023 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде предимно слънчево

/КРОСС/ До полунощ явленията навсякъде ще затихнат и през втората половина от нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има намалена видимост. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури: 22°-24°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Източник: НИМХ