Георги Ганев, ПП-ДБ: Към момента Асен Василев остава в състава на МС
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юни 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Ганев, ПП-ДБ: Към момента Асен Василев остава в състава на МС

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Георги Ганев, каза че доколкото е разбрал днес разговорите между акад. Денков и основния партньор са минали доста конструктивно, така че в сравнение с вчера вероятността за съставяне на правителство е по-голяма. „В бюджетна комисия, например, ние сме си партнирали много нормално с колегите от ГЕРБ. За по-генерално високите неща може би е по-трудно“.

Министър, който не взема политически решения, не съществува, смята Ганев. „Няма един общ за всички най-добър отговор. Има отговор, който е различен при различни ценности. От гледна точка на присъствието на политически ангажирани фигури към момента не се очертава кабинетът да е чисто експертен. Засега, това което съм чул, е че да – Асен Василев остава, но всичко може да се промени след 15 минути“.

Подозираме, че господин Радостин Василев е имал помощ от по-сериозни експерти при записа на срещата на ПП-ДБ, допълни Ганев. „Говоря за записа от 5 часа, от които са направени извадките по-късно“.

Със сигурност удължаване на действието на Закона, който действа в момента за бюджета е необходимо, за да може държавният бюджет да прави трансфери към отделните бюджети, обясни Ганев. „Въпросът е дали ще е във формата, която го иска Министерство на финансите или в бюджетна комисия ще намерим по-подходяща форма. Това ще се реши утре на заседание на Бюджетна комисия“.