Бириманджаро - фестивалът за занаятчийска бира и храна, се завръща в Пазарджик на 2-4 юни
Секция: ЛЮБОПИТНО
01 Юни 2023 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бириманджаро - фестивалът за занаятчийска бира и храна,  се завръща в Пазарджик на 2-4 юни

/КРОСС/ Стартира фестивалът за крафт бира и храна БириМанджаро в Пазарджик - най-свежото откриване на лято 2023 започва на 2 юни в парк "Стадиона". Очаква ни ледена крафт бира от България и Европа, храна на огън и едни от най-популярните банди, които ще свирят под небето на Пазарджик.

На 2 юни на сцената да се качат легендите от Б.Т.Р., а също и Тома с неговата банда, подгрявани от пазарджишките Deafwave и Voice and Fingers. На 3 юни фестифалът стартира още от обяд с дневни активности, като основен фокус ще е забавлението, пийването и хапването. Вечерта за първи път на пазарджишка сцена ще се качат Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, които ще бъдат подгрявани от нашумялата банда Innerglow, пазарджиклиите от Стойност и New Orleans Brass Band - талантливи изпълнители, които определено ще държат високо нивото на забавление. На 4 юни още от обяд на сцената ще видим рок група Конкурент, като преди тях ще чуем и най-големите рок хитове, изпълнени от китариста с каубойска шапка Дино Рок.

За хубавото преживяване ще се погрижат и едни от най-популярните крафт пивоварни в Европа и България. Очакваме за първи път крафт бира на 2023 година в Италия - CRAK Brewery, най-новата пазарджишка пивоварна Крафт 17, една от новите пивоварни в София - Sepia Brewing, както и пивоварните, които са с фестивала от самото начало - Dogma, Трима и Двама, Kazan Artizan, Pelta Brewing, БохемЪ и Гайда. Очакваме за първи път в България и наливното злато от Мюнхен - Augustiner, както и старите ни познайници от Paulaner.

Разбира се, ще има и коктейли - най-новият бар в Пазарджик, Lotus и неговите бармани ще приготвят свежи напитки в парка За пълните стомаси на гостите ще се грижат победителят от Hell's Kitchen - Реджеп, специален американски ван за опушени меса приготвени на смоукър, както и Rijo, които ще ни приготвят различни меса, бургери, картофки и вкусотии.

Всички любители на бирата и музиката са добре дошли, за да се насладим на живота и на първите слънчеви дни на юни месец.