Ангел Джамбазки: Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юни 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Джамбазки: Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие

/КРОСС/ Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в изготвения документ, като целят да премахнат текстове, които вече са договорени и засягат доказани факти. Днес бяха направили подъл опит, заобикаляйки правилника, да изтрият тези текстове. Това каза за БНР евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка с новината, че в Европейския парламент започва преразглеждане на доклада за Македония.

"Ако българските политици продължават да "дремят"по същия начин, не само че Скопие няма да бъде принудено от Брюксел да направи каквито и да е промени в отношенията си спрямо България, но и България ще бъде изкарана виновна. Македония има черен списък от 34 човека - български евродепутати, български политици, български интелектуалци и историци, които активно защитават историческата истина. Потвърди се това, което аз и моите колеги от ВМРО говорим от една година, че тогавашният министър-председател Кирил Петков, заедно с неговата съветничка Весела Чернева са предавали българските национални интереси", написаха от ВМРО.

В предаването "12+3" евродепутатът подчерта, че партньорите на България от Европейския съюз е трябвало да призоват Скопие - вместо да насажда антибългарска омраза, да я прекратят; вместо да толерират нападението над български граждани, да го спрат; вместо да да поощряват подпалвачите на български клубове, да ги арестуват:

"Това трябваше да направи Еманюел Макрон, вместо да формира безгръбначна и безпринципна коалиция в българския парламент, обещавайки на едни партии, че няма да ги вкара в списъка "Магнитски", а на други - че ще ги вкара в списъка за съставяне на правителство. И всичко щеше вече да е свършило".