ФСБ Русия: НАТО кооординира диверсиите на Киевския режим срещу Русия
Секция: Русия
01 Юни 2023 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ФСБ Русия: НАТО кооординира диверсиите на Киевския режим срещу Русия

/КРОСС/ Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников в четвъртък на среща на президента на Беларус Александър Лукашенко с участниците в 52-то заседание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на държавите от ОНД заяви, че НАТО координира диверсионните действия на украинските бойци срещу Русия и Беларус.

Александър Бортников посочи, че инструкторите на НАТО обучават и координират украинските специални служби за терористични атаки на територията на Руската Федерация и Република Беларус. Също така, според данните на ФСБ Русия, Северноатлантическият алианс предоставя на бойците от въоръжените сили на Украйна разузнавателни данни.

„Алиансът координира диверсионната и терористична дейност на въоръжените формирования и специалните служби на киевския режим, попълва редиците на въоръжените сили на Украйна с чуждестранни наемници и бойци на международни терористични организации. Осигурява разузнавателна и техническа поддръжка за бойни полети на украински диверсанти и агенти по отношение на военни и граждански обекти, както и критичната инфраструктура на Русия и Беларус ", казва Бортников.

Директорът на ФСБ на Русия смята, че украинската държава се е превърнала в полигон за военни действия срещу Беларус и Руската Федерация. Освен това западни куратори, които активно спонсорират режима на президента на Молдова Май Санду, се опитват да въвлекат молдовските власти във въоръженото прочистване на Гагаузия и Приднестровието в контекста на конфликта в Украйна, предупреди Бортников.


Източник: NEWSFRONT