За първи път в България се разработва приложение за пациенти с проблеми на щитовидната жлеза
Секция: Здраве
01 Юни 2023 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път в България се разработва приложение за пациенти с проблеми на щитовидната жлеза

/КРОСС/  На 25 май традиционно световната общност отбеляза Световния ден на щитовидната жлеза. Инициативите тази година преминаха под мотото „Щитовидна жлеза и генетичен фактор“.

Сдружението на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза - ВИОМ за десети пореден път ще даде начало на информационни и скринингови инициативи, насочени към повишаване на чувствителността на обществото по темата за профилактиката, превенцията и ранното откриване на този тип заболявания.

В рамките на кампанията на Сдружение ВИОМ са предвидени информационни активности в социалните медии (ВИОМ |Facebook) и на https://thyroidbg.com, част от които са разговори по ключовите въпроси с водещи специалисти в областта на заболяванията на щитовидната жлеза .

През юни, ще се проведат и дни на отворени врати под формата на безплатни скринингови изследвания на щитовидната жлеза в София.  

Информация за скрининговите прегледи ще има на страницата на ВИОМ и лаборатория „Кандиларов“. В допълнение за ранно диагностициране на заболяванията на щитовидната жлеза, ще тече и профилактичната кампания „Изследвай се, погрижи се за себе си!“