Предимно слънчево, валежи следобед само на отделни места
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2023 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево, валежи следобед само на отделни места

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. До полунощ над Западна България все още ще има купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще има краткотрайни валежи, които ще спрат, а до сутринта и облачността ще се разкъса. Утре ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Източник: НИМХ