Илин Димитров: Имаме рекорден брой плажове със син флаг
Секция: Туризъм
02 Юни 2023 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илин Димитров: Имаме рекорден брой плажове със син флаг

/КРОСС/ Летният туристически сезон е в ход, а България е домакин на работната сесия на Световната организация на туризма към ООН. Нещо повече - страната ни бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм с мандат до 2027 г. Какво означава това и въпрос само на престиж ли е или ще има реални измерения за сектора? Специален гост в БНТ „Денят започва" беше министърът на туризма д-р Илин Димитров.

Тази конференция се случва благодарение усилията на трима министри. България се върна там, където й е мястото - във върховете на световния туризъм, заяви министър Димитров.

Световната организация по туризъм към ООН реално определя трендовете. България вече е в Изпълнителния съвет, т.е. от нея, заедно с останалите членове, ще зависи изборът на новия председател на СОТ. Ние можем да сме много активни в много направления.

Димитров сподели, че България поставя на картата своя балнео и спа туризъм, като днес всички министри, гостуващи на форума, ще видят най-горещия ни гейзер в Сапарева баня. Ще се водят разговори за обучение на кадри и медикъл и спа туризъм.

България ще бъде включена в насоките за инвестиране на чуждестранни компании, т.е. компаниите ще знаят защо е добре да се инвестира в България, и това - на едно световно ниво.

Искаме да привлечем и академия под егидата на Световната организация по туризъм, която отново да ни постави на картата, сподели Димитров.