Росен Желязков наказа 17 депутати заради саморазправата в парламента
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юни 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков наказа 17 депутати заради саморазправата в парламента

/КРОСС/ Росен Желязков санкционира 17 депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" за вчерашните стълкновения в пленарната зала, които той нарече "тепачка". Решението взел след преглеждане на видеозаписа от безредиците, по време на които имаше плюене, ритане, блъскане, късане на ризи и чупене на очила, плюс размяна на обиди и нецензурни думи.

"Моето решение е за налагане на дисциплинарна санкция "порицание" на следните лица, които вчера участваха в нарушаването на обществения ред", каза председателят на парламента.

Списъка той започна с Явор Божанков от ПП-ДБ, чиито думи от трибуната "меки китки" станаха причина да наскачат депутатите на "Възраждане" и да го наобиколят, което предизвика безредици в залата.

"Тъй като вие сами бяхте свидетели на тази масовост на това нарушаване, което може да се опише като "тепачка", с понятието на нашите западни съседи. Давам си ясно сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита", каза Росен Желязков.

Сред санкционираните са още - Цончо Ганев, Николай Дренчев, Златан Златанов, Виолета Кърпачева, както и Климент Шопов, Константин Бачийски, Искрен Митев, Настимир Ананиев, Емил Янков.