ОББ събра над 72 хил. лв. чрез дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“
Секция: ИКОНОМИКА
02 Юни 2023 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ОББ събра над 72 хил. лв. чрез дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

/КРОСС/ Над 72 хил. лв. бяха събрани от благотворителната кампания на ОББ „Избери, за да помогнеш“ в подкрепа на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия. Средствата бяха набрани от дарения на служителите на KBC Груп и от самата банка, която добави средства към дарената сума от всеки неин служител. В кампанията се включиха и външни дарители, които оказаха подкрепа на каузата чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.ubb.bg.

Новото 14-о издание на инициативата „Избери, за да помогнеш“ бе посветено на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия, при които над 5 милиона възрастни и деца останаха без дом по данни на ООН. Средствата ще осигурят здравна и психосоциална помощ на пострадалите семейства, възможност на засегнатите да възстановят нормалните си условия на живот във временните им домове и ще подпомогнат пострадалите деца да се върнат обратно в училище. Даренията ще бъдат разделени поравно между UNICEF България и Българския червен кръст - двете организации, които помагат активно в овладяването на хуманитарната криза.

„Желанието и нуждата да помагаме е част от ценностите на всеки от семейството на KBC Груп. Благодарение на дарителската ни кампания „Избери, за да помогнеш“ успяхме да обединим усилия и да помогнем на най-нуждаещите се след опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Средствата ще помогнат на засегнатите да продължат живота си, което е най-големият стимул да продължаваме да бъдем една от най-социално ангажираните компании в страната.“, каза Питър Рубен, главен изпълнителен директор и председател на УС на ОББ. 

„Избери, за да помогнеш“ се провежда извънредно за трета поредна година, като през 2020 г. бяха подкрепени болниците на първа линия в борбата с коронавируса, а през 2022 г. бяха събрани средства за бежанците при войната в Украйна. Традиционно благотворителната инициатива стартира през декември и събира средства за десетки здравни, социални, културни и еко каузи. От 2009 г. досега „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила с повече от 3.8 милиона лева реализирането на 300 проекта на територията на цялата страна.