"Академик“ – Свищов и „Локомотив” – Горна Оряховица спечелиха футболния Турнир за Купата на кмета в Свищов
Секция: СПОРТ
02 Юни 2023 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Академик“ – Свищов и „Локомотив” – Горна Оряховица спечелиха футболния Турнир за Купата на кмета в Свищов

/КРОСС/  "Академик“ – Свищов и „Локомотив” – Горна Оряховица спечелиха футболния Турнир за Купата на кмета в Свищов. Това се случи на ежегодния Турнир за Купата на кмета, в който взеха участие 16 отбора от цялата страна, разпределени в две групи – Футбол 5 и Футбол 7

На официалното откриване, на стадион “Академик”, присъстваха кметът д-р Генчо Генчев, зам.-кметът д-р Станислава Стоянова, секретарят на Общината Любомира Петрова, зам.-председателят на ОбС – Свищов Валери Николов, представителите на УС на „Академик” Емил Перушанов и Христо Цветанов.

Събитието, което е под патронажа на кмета на Свищов се организира от ОФК “Академик” и Община Свищов, а водещ на откриването беше Росен Маринов. Футболните срещи, в които взеха участие отборите на Павликени, Стражица, Враца, Горна Оряховица, Белене, Русе и Свищов се проведоха на стадион „Академик“ и на игрище „Академика спорт”, като в надпреварата от турнира Свищов бе представен от отборите на „Академик” и „Атлетик” - СУ „Димитър Благоев”.

Традиционно приветствие към всички участници отправи кметът на Свищов д-р Генчев, който каза: “Вярвам, че с начинанието, което поехме преди няколко години и създаването на този турнир, служим на вас – децата, нашето бъдеще. Пожелавам ви един хубав, изпълнен с много радост ден, нека най-добрият победи. Винаги съм казвал, че вие всички сте победители, защото не стоите пред лаптопите и телефоните, а сте по терените.”.

В края на турнира шампиони при Футбол 5 станаха малките футболисти на “Академик”, а на второ място се класираха “Левски” – Русе. На почетното трето място се наредиха “Ботев” – Враца.

Футбол 7 първото място спечелиха “Локомотив” – Горна Оряховица, а второто място заслужиха свищовските футболисти от “Академик”. Трето място в надпреварата и в тази група заеха “Ботев” – Враца.

Футболните срещи от турнира се проведоха в дух на спортсменска игра и всички футболисти получиха медал за своето участие. По традиция бяха отличени с индивидуални награди изявени участници, а за първите три отбора в двете групи имаше купа и медали.