Деян Николов: „Възраждане“ ще даде отпор, ако правителството работи срещу интересите на страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2023 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Николов: „Възраждане“ ще даде отпор, ако правителството работи срещу интересите на страната

/КРОСС/ Записите от заседанието на Националния съвет на ПП не могат да бъдат подминати с лека ръка. Ставаме свидетели как една група хора се опитват да направят държавен преврат. Това каза депутатът от „Възраждане" Деян Николов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Припомни, че само преди месец и половина „Продължаваме промяната" твърдо са заявявали, че при никакви обстоятелства няма да правят правителство с ГЕРБ.

„Няма нужда да бойкотираме новия кабинет, той се бойкотира сам. Това е може би едно от сериозните предателства в съвременната история на България. Това в момента е пълзящ преврат, опитват се очевидно да инсталират правителство в България", заяви Николов.

ПП ще бъдат „изядени" от ГЕРБ в рамките на следващите пет-шест месеца и ще понесат щети от коалиционното управление. ГЕРБ също ще понесат електорални загуби, смята той.

„Христо Иванов иска конституционна реформа, защото смята, че моделът „Борисов" и „Пеевски" е пагубен за държавата. И за да направи тази конституционна реформа, той сега ще направи коалиция с Борисов и Пеевски. Аз ли не разбирам нещата, само на мен ли ми изглежда абсурдно?!", коментира депутатът от „Възраждане".

Той посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е заплашен от санкции по „Магнитски" и затова е готов на всякакви отстъпки по време на тези преговори. „Продължаваме промяната" пък са готови да понесат огромни електорални щети, дори жертват политическата си формация, за да има правителство. „И в крайна сметка не е ясно какви са точно целите. Аз подозирам, че тук става въпрос за външнополитически цели. Американското посолство иска на всяка цена да инсталира правителство в България", коментира Деян Николов.

„Възраждане" ще даде отпор, ако парламентът и правителството работят срещу интересите на страната, заяви той. „В основата си на фундаментално ниво ситуацията е пределно ясна: едни хора, които нямат място в българската политика, които са готови да предадат държавата, трябва да бъдат изритани от там. По улиците трябва да има десетки хиляди българи, които са недоволни от ситуацията и го показват", каза Николов.

Той заяви, че в момента текат процеси на освобождаване на българската политика от чуждо влияние. Затова се развива и тази криза.

„Възраждане" води национално-освободителна война. Ние не се борим с една или друга пионка. Това е сблъсък с Американското посолство и с ЦРУ. В момента те имат нов губернатор, който управлява територията. Той е по-агресивен - както виждате, откакто е тук, нещата се случват малко по-динамично", обясни Деян Николов.

Подкрепата на законопроекта за отделянето на НСС от прокуратурата на „Възраждане" в парламента означава, че това е правилното решение в дългосрочен план, обясни той.