Снимките на филма за "Гунди" стартираха със сълзи
Секция: КУЛТУРА
05 Юни 2023 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимките на филма за "Гунди" стартираха със сълзи

/КРОСС/ През уикенда стартираха снимките на филма за Георги Аспарухов - Гунди. Лентата е озаглавена "Гунди - легенда за любовта".

Първите снимачни дни бяха на стадион "Раковски", където Гунди е изиграл първия си мач с мъжете на "Левски" на днешния 5 юни.

Както "Труд news" вече писа, в ролята на Гунди ще бъде актьорът от Народния театър Павел Иванов, който е отслабнал за новата си роля с близо 15 кг.

Съпругата на Гунди - Лита Аспарухова ще бъде изиграна от младата актриса Александра Свиленова. Тя е II курс в НАТФИЗ от класа на проф. Ивайло Христов.

Няколко часа след старта на снимачния процес на стадиона дойде и самата Лита, която се запозна с младата Александра Свиленова, която ще я изиграе. Щом се видяха на снимачната площадка двете се прегърнаха и се разплакаха.

"Всичко ще бъде наред", каза Лита на младата актриса.

По случайност съпругата на Гунди улови точно този момент от снимачния процес, когато в лентата Гунди и Лита се запознават.

Снимачният процес ще продължи през юни и юли на три локации - София, Перник и Пловдив. В лентата участват и статисти, които подобно на главните актьори носят специално ушити дрехи, подходящи за епохата - 60-те и 70-те години.

След края на снимките предстои монтаж и през първата половина на 2024 година филмът ще бъде представен на голям екран.