NetIX от групата на Нетера и Ланком ще си партнират в Гърция
Секция: Технологии
06 Юни 2023 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
NetIX от групата на Нетера и Ланком ще си партнират в Гърция

/КРОСС/ NetIX - глобална платформа за интернет обмен от групата на Нетера, влезе в партньорство с гръцката телекомуникационна компания Lan Communications (Lancom). Целта е разширяване на дейността на NetIX в Гърция, така че клиентите да се възползват от услугите за глобална свързаност с изключително качество, скорост и разнообразие.

Lancom ще инвестира активно в съвместния проект, ще го управлява оперативно, ще популяризира и продава услугите на NetIX на своите потенциални и съществуващи клиенти в Гърция.

NetIX продължава да разширява интернет обмена и пиъринг услугите си, както и да си партнира с всички интернет хъбове (Internet Exchanges) в Гърция. По този начин се подобрява свързаността и производителността на местните мрежи и същевременно се осигурява по-добър достъп до местно съдържание от всяка точка на света.

 „Радваме се да си партнираме с толкова добре позната и уважавана компания като Lancom. Сигурни сме, че това сътрудничество ще бъде от полза пазара в Гърция", коментира Невен Дилков, основател и управител на NetIX.

Джордж Нолис, главен изпълнителен директор на Lancom, допълва: „Това партньорство е много важно и за Гърция, и за Lancom. Ние ще предоставим директен достъп до мрежата на NetIX на всички наши потенциални и съществуващи клиенти в страната и чужбина. Представете си да се свързвате директно с над 200 места по света, включително с повече от 30  борси за интернет обмен, сред които и нашия локален GR-IX.

Освен това ще предлагаме и свързаност с основни доставчици на облачни услуги като Azure, AWS, Google Cloud, както и с Over-The-Top (OTT) доставчици на съдържание като Facebook, Instagram и Apple.

NetIX веднага ще стане достъпен в цялата страна чрез използване на всички центрове за данни, включително Balkan Gate Thessaloniki и бъдещия Balkan Gate Crete. Освен това ще използваме точките на присъствие (PoPs), които Lancom поддържа във всички големи центрове за данни в Атина и Солун и нашата собствена мрежа Fiber-to-the-Business (FttB).“