LBX е най-малката кола в цялата история на LEXUS
Секция: Автомобили
06 Юни 2023 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LBX е най-малката кола в цялата история на LEXUS

/КРОСС/  LEXUS LBX разпространи първите изображения, подробности и видео за изцяло новото си пазарно предложение- компактното SUV LBX.

LEXUS LBX e с основни габарити дължина от само 4190 мм, ширина 1825 мм и височина от 1545 мм, теглото му е 1280 килограма, а вместимостта на товарното отделение е 332 литра. Задвижването му е поверено на 1.5-литров, трицилиндров хибридизиран бензинов двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 136 конски сили.

От LEXUS коментират, че LBX (Lexus Breakthrough Crossover) е разработен с фокус върху очакванията и нуждите на европейските потребители, които търсят компактен автомобил, но с характерните за марката качество и лукс.

"Това е кола, която е семпла, непринудена и лесна за съжителство, но която не прави компромиси в качеството и вниманието към детайла: същността на Lexus е концентрирана в по-малък пакет, надхвърлящ традиционните очаквания на клиентите за това какво може един първокласен компактен SUV оферта", казват от компанията за новото си пазарно предложение.

LEXUS LBX ще бъде в производство по-късно през тази година, а първите му продажби в Европа и няколко други пазари се очаква да бъдат осъществени в началото на 2024-а.