Захарова: Ситуацията с Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно разследване
Секция: Русия
07 Юни 2023 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Ситуацията с Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно разследване

/КРОСС/ Ситуацията с разрушаването на Каховската водноелектрическа централа трябва да бъде обект на световно проучване и разследване, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по радиостанция Sputnik.

„Естествено, това вече не е темата на деня и не е темата на седмицата, тя вече е вписана в историческия контекст – това, което се случи вчера в Каховската водноелектрическа централа. Това наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза още Захарова.

"Реакцията на Запада е 100% предсказуема във всички подобни ситуации. Това е безкрайно желание да се обвинява Русия за всичко, което се случва, независимо дали наистина се е случило или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави Захарова.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и „безкрайното обвързване на всичко негативно, което се случва вътре в западните страни, извън и по периметъра, с нашата страна, за да се поддържа истерично отношение сред собственото население към ситуацията около Русия , в Русия като цяло и т.н."