Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юни 2023 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над Югозападна България - купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи. На отделни места в планинските райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ